Ideální dobrota pro víkendové snídaně. Dýňové bezlepkové muffiny od Danči v rámci pátečního výživového speciálu.

Ingredience:

1/2 dýně Hokkaidó (nebo jedna malá)

3 vejce

kůra z citrónu

šťáva z 1/2 citrónu

1/2 hrnku mléka

1/2 PDP

5 PL bílého jogurtu

4 PL medu

1 hrnek jáhlové mouky

Postup:

Dýni nakrájíme na proužky cca 2-3 cm široké, dáme na pečící papír a upečeme . Upečenou dýni rozmixujeme na pyré a přidáme všechny tekuté ingredience, nakonec vmícháme mouku s pečivovým práškem.

Kdo chce, může do těsta zamíchat drobné ovoce, nebo nasekané oříšky.

Já dala hrst mandlí a borůvky. Pečeme v předehřáté troubě na 180st. 20-30 min.

Krásný slunečný víkend a dobrou chuť!

Vaše Danča