neděle, 22.5. 2015 od 13h - 90 minut s novou instruktorkou hatha jógy

Čerstvá instruktorka Petra Borbášová si pro vás připravila 90 minutovou lekci, na které by vám ráda ukázala krásy Hatha jógy. Přijďte ji podpořit a vyzkoušet zase něco nového.

V neděli 22.5.2016 od 13h, cena : 80 Kč

rezervace přes telefon nebo fcb

Hatha jóga - 

je jedna z mnoha druhů jóg. Při cvičení jde o harmonizaci těla a energie. Cvičení je vhodné pro všechny věkové kategorie. Pozitivně ovlivňuje všechny tělní systémy a udržuje člověka v duševní pohodě.

HATHA JÓGA: - HA sluneční energie, kladný princip - THA měsíční energie, negativní princip. Spojení mužské a ženské části v nás.


Obsahuje zejména cviky s výdržemi (ásany), dechová cvičení (pránájáma) a očistné techniky (krijá), mudry (spojení prstů), mantry (zpěv slabik), bandhy (tělní zámky).


Hatha jóga učí, že dokonalost je vždy rovnováhou obou pólů a nikdy potlačením jednoho a vyzdvihnutím druhého.
Cílem hathajógy je harmonické fungující tělo a správné proudění životní energie v něm, dále pak stabilní, klidná a vnímavější mysl. Na fyzické úrovni nás učí naslouchat svému tělu, porozumět mu a také ho zbytečně nepřepínat. Díky cvičení se tělo stává odolnější, silnější a pružnější. Učí nás pracovat s dechem, rozproudit a zharmonizovat energii ve svém těle. Ten, kdo ovládl své fyzické tělo, svůj dech, ovládá i nervy a myšlenky. Správně dýchat je velmi důležité. Kromě dechu souvisí životní energie i s myslí. Aby se stala naše mysl vnímavější a stabilnější je třeba ji zklidnit. Při cvičení hathajógy si každý najde to, co je v danou chvíli pro něj důležité – tělo, dech, mysl… a nebo spojí vše v jedno. Je zaměřena na co nejdokonalejší ovládání fyzického těla, na znovu nabývání a udržování zdraví, a co nejúplnější kontrolu základních životních energií.