Nebyla by to Danča, kdyby i vánoční cukroví nebylo laděno v duchu zdravého stravování.....nechte se inspirovat a třeba vyzkoušejte také....

Vánoční cukroví s červenou řepou
Protože jsem nakoupila větší množství červené řepy a protože ji mám ráda, řekla jsem si, ze bych ji mohla zkusit přidat i do vánočního cukroví. A jelikož se celá rodina téměř 100% stravujeme ve stylu "cukrfree", i tohle cukroví je bez cukru a bez klasiky jménem " pšeničná mouka".
Takže na tyhle červené kytičky potřebujeme:
200 g jáhelné mouky
250g pohankové mouky
100 g mouky z červené čočky (můžete vynechat a o 100 g navýšit jednu z předchozích )
130 g mletých mandlí
pyré ze 2 ks vařené červené řepy (asi o průměru 4-5cm)
200 g másla
2 vejce
3 čl skořice
2 čl anýzu
3 PL medu
pár kapek stévie
Ze všech ingrediencí vytvoříme těsto, z kterého vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme zhruba 8 min na 180 st.
Jelikož samotné kytičky nejsou příliš sladké, rozhodla jsem  se je namazat něčím sladším. Spojila jsem je šípkovou marmeládou- tentokrát jsem slevila z mého cukrfree přesvědčení a koupila jsem klasickou marmeládu, kde cukr je. Ono se to jednou na ty Vánoce nepotento ...nakonec jsem vše polila vysokoprocentní (ne žádnou na vaření) čokoškou a ozdobila kešu. Jsou výborný!!!
--------------------------------------------------------
A ještě jedny super rychlé a výborné livance:
4 vejce
kokosová mouka
trochu pohankové krupice, mléko (kokosové nebo jakékoliv jiné)
Asi 5 kapek stevie na oslazeni a trochu sody ,aby byly nadýchané!
😉
Dobrou chuť přeje Danča

vánoční cukroví z červené řepy

rychlé a chutné lívance